Keti Koti Junior

In gesprek over het slavernij verleden

Primair onderwijs

Lespakketten

90 minuten

Over de cursus

Op 1 juli wordt Keti Koti gevierd: de afschaffing van de slavernij. Het NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis), het Wereldmuseum en Noordje organiseren voorjaar/zomer 2024 voor de tweede keer Keti Koti Junior in Amsterdam Noord, in samenwerking met verschillende basisscholen.

Het programma Keti Koti Junior maakt de pijnlijke kanten van het Nederlands slavernij verleden voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 bespreekbaar en bestaat uit drie onderdelen. Als eerste volgen de leerlingen een informatieve en interactieve gastles van het Wereldmuseum. Hieraan gekoppeld geeft Noordje in samenwerking met diverse kunstenaars twee creatieve verwerkingslessen (2 x 90 minuten). Tijdens deze lessen komen de gastdocenten en kunstenaars op school. Ter afsluiting organiseren we de Keti Koti Junior Show op locatie in het Wereldmuseum op 28 juni.

De gesprekken met de kinderen gaan over sporen van slavernij in de samenleving van vandaag. Kunstenaars en kunstdocenten brengen de onderbelichte slavernij-geschiedenis op deze manier dicht bij de belevingswereld van de leerlingen.

Keti Koti Junior 2024 is helaas al vol, dus aanmelden als school is niet mogelijk.

Goed om te weten

  • Gastles Wereldmuseum op school
  • Twee creatieve workshops op school
  • Keti Koti Junior Show op 28 juni in het Wereldmuseum
  • Kunstdocenten zijn betrokken bij het thema

Informatie opvragen kosteloos en vrijblijvend

Gerelateerde workshops

Fotografie

Fotografie

Ontdek je fotografische stijl

45 - 60 minuten

Collage

Collage

Ontdek de kunst van collages maken

45 - 60 minuten

Graffiti

Graffiti

Unlock Your Inner Street Artist!

45 - 60 minuten

Pin It on Pinterest

Share This