Noordjes Krant is een groot succes!


Op 28 februari presenteerden de kinderen Noordjes Krant- Leuk je te ontmoeten!

Daar hebben ze met z’n allen de afgelopen maanden druk aan gewerkt.
Niet alleen had de jonge redactie het druk met het beste van Amsterdam Noord in kaart te brengen, advertenties te schrijven en reviews te plaatsen, maar werden er (met hulp van Schrijflabcoördinator Lana Leach) interviews geregeld met Astronaut André Kuipers, sportpresentator Suse van Kleef, schrijver Rian Visser, KLM piloot Michiel Warmer, Illustrator Marieke Van Ditshuizen, Youtuber CreaChick en zangeres Luna van het JuniorSongfestival.

De kinderen namen Tiktokker Abbas- die ze uit de buurt kennen – mee naar Noordje voor een interview, hoe cool is dat!

Jelle Pieters -de man met de pen- wist van de presentatie weer een hele bijzondere middag te maken waarbij de journalisten in spe zelf geïnterviewd werden. Jelle sprak met de kinderen af dat hoewel het deze keer niet gelukt was de koning te strikken voor een interview, we gewoon blijven proberen voor de volgende editie. Deal!

De krant is mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Dirk Vriend van Mentha is een van onze ‘vrienden van noordje’, en vertelt over de betrokkenheid van zijn bedrijf en hemzelf bij Noordje. Speciale dank aan de geïnterviewde gasten en begeleiders die op vrijwillige basis de kinderen wekelijks ondersteunen.

 

De hele krant bekijken? klik op deze link: Noordje krant pdf.

Vormgeving Jelle F. Post

2 mrt 2024

Pin It on Pinterest

Share This