Met Noordje naar Museum HET SCHIP

Museum 't Schip

15 nov 2023

De aankondiging voor het museum was de onderstaande en het zat na een paar uur al helemaal vol met zelfs kinderen op de wachtlijst!

Noordje naar de Amsterdamse School

Wij gaan zaterdag 14 oktober naar museum het Schip! Het prachtige gebouw ontworpen door architect Michel de Klerk.

We gaan daar een krotwoning en een modelwoning bekijken. In het museum zelf zijn vele meubels te bewonderen, bijzondere lampen, stoelen en nog veel meer. Alles in de Amsterdamse Stijl, lekker met veel versieringen uit de natuur.

Maar wat is de Amsterdamse School? en is het echt zo dat je vroeger in een emmer moest poepen en met z’n vieren in 1 bed lag? Gelukkig hebben de ontwerpers van de Amsterdamse school daar grote veranderingen in gebracht en prachtig meubilair ontworpen.

In de workshop word jij ook een ontwerper en ga jij je eigen kamer ontwerpen, geïnspireerd op de Amsterdamse School.

Zie je bij Noordje 🙂

 

Wat is Amsterdam toch mooi  als je op weg bent naar Noordje en je neemt vroeg de Pont om met Noordje naar het Museum op stap te gaan!

De Pont

Daar stonden we dan bij de krotwoning… Tjonge jonge dat was best wel heftig, geen keuken, met 4 kinderen in 1 bed. We verbaasden ons over de poepdoos waar je in moest poepen, gatverdamme in dezelfde kamer waar je sliep en at. Abdelali herkende de kruik aan de muur. Nou die had je ook wel nodig in die koude vochtige ruimte. Iedereen was er wel over eens dat de arme mensen beter verdienden dan dit krot. Dus gingen we achter Stijn aan van het museum die had namelijk de sleutel van de modelwoning. Waar alle architecten hun best hadden gedaan om een mooie woning met een mooi interieur te ontwerpen.

Tegenover de krotwoning op het plein achter het museum bracht Stijn van het museum het Schip ons nu naar de modelwoning van de Amsterdamse school, wat een enorm verschil met de krotwoning, zoveel licht, een keuken, een wc en een eigen kamer voor de ouders en 1 kamer voor de kinderen. Dat was een ware verbetering. Wij waren onder de indruk van het verschil en hadden veel vragen voor Stijn. En ons viel op dat alles mooi versierd was, van tafelkleden, ledikant, tot aan tafelkleed en klok.

De introductiefilm over de Amsterdamse school was interessant en iedereen keek aandachtig. De twee bezoekers in het midden waren wat verrast met al de Noordjes kinderen. Echte architecten tekentafels, dat is wel wat anders dan een computer.

Na die architectentekentafel te hebben gezien, kregen de kinderen ook een opdracht: ontwerp een rond huis. Ze gingen aan de slag, en dit waren de resultaten.

De laatste kamer is wel heel bijzonder met een prachtig bed en prachtige stoelen, maar de klokken vonden de kinderen ook mooi. De stoel met het groene fluweel viel niet in de smaak. En de lampen waren overdadig en prikkelend. Over smaak gesproken we hebben trek! Van het museum het Schip mochten we gebruik maken van het hele terras, dat was fijn want de zon scheen en we konden rustig eten op de binnenplaats.

 

We hebben zelf de kamer van papier gemaakt. Sommige kinderen bedachten nog een knopje van een lamp, niet onbelangrijk. er waren materialen van wol, papier, rietjes etc. om te gebruiken en om tafels, lampen bedden en wat nog meer te maken, Aan alles werd gedacht.

Hier tonen de kinderen met volle trots hun ontwerpen geïnspireerd door het museum Het Schip.

Bij Noordje is het altijd: zien, doen en laten zien. Hier laten de interieur architecten hun droomkamer ontwerpen met trots zien. Het zijn prachtige ontwerpen geworden.

Noordje dankt de fantastische vrijwilligers: Ellen, Mi-Jeanne (aka Miek) en Tjalling, voor hun fantastische input vandaag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This