Met Noordje naar het van Gogh Museum

26 mrt 2024

Nu zaterdag én zondag Noordje museumbezoeken én de zelfportretten van Vincent van Gogh

Al jaren maakt Noordje elke maand leuke museumuitstapjes op zaterdag. Er waren helaas ook altijd Noordjekinderen die niet op zaterdag mee konden omdat zij moesten sporten of naar Arabische les. Daarom organiseert Noordje in 2024 nu extra uitstapjes op 4 zondagen, zodat nog meer kinderen kunnen genieten van cultureel Amsterdam. De primeur was een uitstapje naar het Van Gogh Museum en het reguliere zaterdag-uitstapje ging ook door.

Op de begane grond van het museum maken wij kennis met Vincent van Gogh door de zelfportretten die hij heeft geschilderd, en dat zijn er veel! De kinderen weten al veel over Vincent van Gogh en vooral hebben zij de rare verhalen gehoord over dat hij zijn oor heeft afgesneden.

 

Moeilijk leven

Vincent had een moeilijk leven en misschien maakte hij daarom portretten van andere mensen die het ook moeilijk hadden, zoals deze boeren.

Maar Vincent heeft ook grappige portretten geschilderd, zoals dit rokende skelet!

 

Wij vinden nog meer portretten die Vincent van Gogh heeft geschilderd en vangen ook een glimp van de zonnebloemen op tussen alle toeristen door. Het is druk in het museum, vooral op zondag !!!

Portret van jongen

Wij proberen (tussen de benen van de andere bezoekers door) dit liefdevolle portret van een jongen na te tekenen. Dit mag of realistisch of abstract, door alle verschillende lijnen in het schilderij na te tekenen.

In het museum hangen niet alleen portretten die van Gogh heeft geschilderd, maar ook veel die collega’s van hem hebben gemaakt. Wij hebben heel veel inspiratie gekregen en het is tijd om terug te reizen, maar eerst even genieten van het uitzicht en het spannende educatiemateriaal.

Zelf zelfportretten schilderen

Bij Noordje gaan wij, na de lunch, aan de slag met ons eigen zelfportret schilderen. Als achtergrond van onze portretten gebruiken wij een warm geel, de favoriete kleur van Vincent van Gogh.

Zelfportret schilderen is een lastige discipline, maar de kinderen hebben ontzettend hard gewerkt en fantastische resultaten gemaakt.

Kijk hieronder zelf maar eens.

Hoewel het museum extra druk is op zondag, hebben wij beide dagen een gezellig uitstapje met enthousiaste kinderen gehad. Noordje op zondag is meteen de eerste keer al een succes, vooral dankzij de leuke vrijwilligers, die wij weer heel erg hartelijk bedanken!

0 reacties

Pin It on Pinterest

Share This