Met Noordje naar het STRAATMUSEUM

29 mei 2024

Dit keer blijven we met ons uitstapje in Amsterdam Noord. We gaan namelijk met de museum-kids naar het STRAATMUSEUM op de NDSM-werf. De kinderen en hun begeleiders pakken de bus en lopen het laatste kleine stukje samen naar het museum. Onderweg komen we heel veel graffiti tegen en zien we ook iemand die bezig is met het beschilderen van een muur.

Metershoge schilderijen

Binnen in het Straatmuseum zijn er metershoge schilderijen in allerlei stijlen.

Er is ook een overzicht van de verschillende bewegingen binnen straatkunst, het is namelijk niet alleen als versiering bedoeld maar op vele plekken in de wereld is het ook een manier om je tegen machthebbers uit te spreken.

STOER!

Straatkunst is stoer, en de jongens weten precies hoe zij op een stoere manier moeten poseren voor de foto!!

Wij verdelen ons in kleine groepen en zoeken met de speurtocht van het museum allerlei details in de werken. Als wij alle vragen van de speurtocht goed hebben krijgen wij een leuke stickervel van het museum en dan is het tijd om te gaan.

BUITEN

Buiten op het terrein is er minstens evenveel graffiti te zien! Wij gaan een hapje eten in de oude helling van de werf waar vroeger de grote schepen werden gebouwd. De opa van Koray heeft hier gewerkt en het voelt wel fijn om te bedenken dat zijn opa hier ook heeft rondgelopen.

NOORDJE WAS HERE

Wij kunnen natuurlijk het NDSM- terrein niet verlaten zonder zelf ook wat Noordje-sporen achter te laten. De juf heeft een sjabloon van het Noordjefiguur meegenomen en spuitverf (de spuitverf is uitwasbare krijt!)

Terug bij Noordjes Kazerne gaan wij met echte spuitbussen verven. Wij kiezen kleuren en sjablonen om een naambord mee te maken en ontwerpen graffitiletters om onze eigen naam mee te schrijven. Zie op de foto’s de prachtige resultaten.

Dank aan alle kinderen die mee waren en vooral een grote dank aan de vrijwilligers Tatjana, Hugo, Ellie en Merve.

Verslag: Nanna Lahn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This