Z-store

inrichting

De Z-store is een interactieve winkel voor Geheime Agenten Z met superkrachten. En zoals dat nu eenmaal gaat met detectives en superhelden, is hier niets wat het lijkt... Je kunt er allerlei spannende spionage-gadgets kopen. Zoals een om-de-hoek-gluur-bril, een steen waardoor je onzichtbaar wordt, gekke outfits om je te vermommen, een notitieboekje voor geheimschrift, plaksnorretjes, etc.

producten z-store

Met de Z-store in Noord voegen we ons in een opvallend rijtje bijzondere winkels van de internationale organisatie 826 National. Zo is er een piratenwinkel in San Francisco, een superheldenwinkel in New York en heeft Michigan een robotshop. De winkels hebben een belangrijke functie: kinderen en jongeren inspireren en stimuleren om verhalen te schrijven. Want wie schrijft, die blijft. 

zstore vermom.jpg

De Z-Store is onderdeel van Noordjes Kazerne Z, een oude brandweerkazerne aan de Zamenhofstraat. Onder jongeren en kinderen in het stadsdeel is Noordje inmiddels een begrip. Daar maken ze in het Schrijflab onder begeleiding van schrijvers, dichters, kunstenaars en studenten verhalen, gedichten en raps. Ze nemen ook deel aan kunstworkshops en bezoeken gezamenlijk musea.

z pil.jpg

Met jouw aankoop in de Z-store steun je de projecten van Noordje. Noordje stimuleert kinderen om zich creatief te ontwikkelen in taal en kunst. 

geheim agent z .jpg

Wat kan je nog meer doen in Noordjes Z-store?

Houd je van gedichten?
Dan is de PoezieFoon (van kunstenaar Proces-Verbaal) iets voor jou!
Draai een nummer en laat jezelf verrassen!

IMG_9248.JPG (1)

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag: wisselend, bellen van tevoren is handiger.

Kom je snel een keertje kijken? Je vindt ons aan de Zamenhofstraat 14B in Amsterdam Noord. 

tekst hal .jpg kaarten