Noordje tegen de stroom in

NOORDJE TEGEN DE STROOM IN
Noordje bestaat dit jaar alweer 15 jaar, 15 jaar waarin we geregeld tegen de stroom ingingen, 15 jaar aan avonturen in het razendsnel veranderende stadsdeel Amsterdam Noord. Dit najaar gaan we terug naar de basis – kunsteducatie – aan de hand van het eigenzinnige meisje Noordje, dat opgroeide in Amsterdam Noord en dol is op kunst. Dit najaar is Noordje op reis. Ze bezoekt musea over de hele wereld en ontmoet inspirerende kunstenaars die – net als zijzelf – tegen de stroom ingaan.
 
Noordje wil haar ervaringen graag delen met de kinderen uit Amsterdam Noord; ze leren kijken, inspireren en stimuleren om zelf kunst te maken. Volgende week is de pilot van ons nieuwe project: NOORDJES KUNSTLAB. De hele week staat in het teken van een inspirerende kunstenaar en dit is deze keer KEHINDE WILEY. Deze inspirerende kunstenaar vertaalt de kunstgeschiedenis naar het nu.
Noordjes Kunstlab is er om de maand. De eerste Noordjes Kunstlab vindt plaats van maandag 10 t/m donderdag 13 oktober. Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn deze hele week van harte welkom om mee te doen met leuke kunstworkshops van gastdocenten. Tijd: 15:00-17:00. Kom jij ook?

6 okt 2022

Pin It on Pinterest

Share This