Noordjes Kunstlab

26 januari 2023 15:00 - 17:00
Zamenhofstraat 14b, Amsterdam
Er zijn voor deze activiteit geen plaatsen meer beschikbaar.

NOORDJES KUNSTLAB op de Kazerne Z

Om de maand verandert Noordjes Schrijflab in NOORDJES KUNSTLAB! Die week mogen kinderen de hele week komen en ontvangen we iedere dag een andere gastdocent die de kinderen een inspirerende workshop geeft op het gebied van KUNST! Ook kinderen die niet op het Schrijflab zitten zijn van harte welkom tijdens Noordjes Kunstlab.

We werken vanuit een thema of inspirerende kunstenaar. De kinderen maken kennis met diverse kunstvormen en technieken. Een greep uit het aanbod van KUNSTLAB: schilderen, illustreren, fotografie, dans, theater, rappen, animatie, graffiti  en nog veel meer. Dit najaar staat de beeldende kunst centraal.

Op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 december vindt de tweede editie van KUNSTLAB plaats. In oktober stond Kehinde Wiley centraal, nu staat Noordjes Kazerne 3 dagen in het teken van de Franse fotograaf en beeldend kunstenaar JR. Zijn precieze identiteit is onbekend en de straat is zijn museum. Hij is begonnen als graffiti-artiest die zijn tags achterliet in de openbare ruimte, tot hij op een dag een oude fotocamera vond in de metro en begon met fotograferen. Sindsdien ‘wildplakt’  hij gigantische foto’s op gebouwen, dikwijls illegaal, met vaak een belangrijke politieke en sociale boodschap. Kunstenaars Annegien Haselager, Sanna Prins en Eline Krus gaan met jullie werken aan bijzonder kunstwerken geheel in de stijl van JR.

 

 

Pin It on Pinterest