Noordje op school

Noordjes Schrijflab op School 
Met dit programma biedt Noordje een schooljaar lang programma’s aan voor meerdere groepen van het primair onderwijs onder schooltijd. Het Schrijflab op School is aanvullend en verrijkend op gebied van beeld en taal. Voor de leerlingen betekent dit individuele aandacht en voor de leerkrachten de mogelijkheid om met kleinere groepen te werken.

Noordjes Schrijflab op School op basisschool de Botteloef wordt genoemd als praktijkvoorbeeld in het zojuist verschenen onderzoek door Sardes in opdracht van het LKCA en Stichting Lezen. Zij zijn dit onderzoek gestart om een sterkere verbinding tot stand te brengen tussen leesbevordering en cultuureducatie. Lees hier het hele onderzoek: Rapportage leesbevordering en cultuureducatie def

Noordjes Kunstlab op School

Vanaf september 2022 biedt Noordje een onderschools kunstprogramma aan voor scholen onder de naam NOORDJES KUNSTLAB.
Tijdens Noordjes Kunstlab maken kinderen kennis met diverse kunstvormen en technieken. Een greep uit het aanbod van het Kunstlab: illustreren, schilderen, fotografie, animatie, graffiti, druktechnieken, collages maken, naaien, sieraden maken, 2- en 3-dimensionale werken maken van klei, papier maché, karton of hout en nog veel meer. De docenten die wij inzetten hebben ruime ervaring in lesgeven en werken daarnaast vaak zelf als beeldend kunstenaar.

Noordje stelt haar lessen samen rond een thema, maar kan op verzoek van de school ook aansluiten op een thema van de school. Wanneer scholen voorkeuren hebben voor bepaalde kunstvormen – bijvoorbeeld street art of fotografie – dan stemmen wij ons lesprogramma hierop af.

Met Noordje naar het Museum
We gaan met de klas naar één van de beroemde musea in Amsterdam. We bestuderen bijvoorbeeld spannende installaties in het Stedelijk, bewonderen grote kunstenaars in het Rijksmuseum of laten ons inspireren door de bekende meesters in het Van Gogh. Maar we kunnen ook gaan kijken rondom de school! Is daar beeldende kunst in de openbare ruimte en wat is dat eigenlijk? Na het bezoek in het museum of op straat heeft de kunstdocent van Noordje een bijpassende creatieve opdracht.

Stuur een mailtje naar saskia@noordje.nl voor een programma op maat of meer informatie.

 

Voor meer informatie over Noordje op School:
saskia@noordje.nl

Wanneer:

Noordjes programma’s zijn allemaal op maat aan te passen.
In overleg met en naar wens van de school worden dagen en tijden bepaald.

Pin It on Pinterest

Share This