Noordje op school

Amsterdam Schrijflab op School 
Met dit programma biedt Noordje een schooljaar lang programma’s aan voor meerdere groepen van het primair onderwijs onder schooltijd. Het Schrijflab op School is aanvullend en verrijkend op gebied van beeld en taal. Voor de leerlingen betekent dit individuele aandacht en voor de leerkrachten de mogelijkheid om met kleinere groepen te werken.

Lessenseries begeleid door professionals in de klas.
Een Reis door de Tijd met Noordje We reizen met de leerlingen door de tijd en maken kennis met allerlei bekende kunstenaars uit
verschillende kunststromingen en gaan aan de slag met verschillende technieken.
Noordjes Werkwoorden Kunst Je handen en werkwoorden, wat hebben die nu weer met elkaar te maken? In 10 lessen gaan leerlingen aan de slag met verschillende materialen vanuit werkwoorden zoals scheuren, snijden, spatten, evenwicht etc.. Er wordt 2 en 3 dimensionaal gewerkt.
Met Noordje door de Buurt De leerlingen gaan op onderzoek in de buurt en verzamelen woorden. Daar maken ze gedichten en verhalen mee. Er wordt ook een monument met de leerlingen ontworpen voor de buurt.

Met Noordje naar het Museum
We gaan met de klas naar één van de beroemde musea. Zoals spannende installaties in het Stedelijk Museum, of op bezoek in het HERO Gallery in Noord, we kunnen de kunstenaars in het Rijks gaan bewonderen of laten ons inspireren door de bekende meesters in het Van Gogh museum. Maar we kunnen ook gaan kijken rondom de school! Is daar beeldende kunst in de openbare ruimte en wat is dat eigenlijk? Na het bezoek in het museum of op straat heeft de kunstdocent van Noordje een bijpassende creatieve opdracht.

 

Voor meer informatie over Noordje op School:
saskia@noordje.nl

Wanneer:

Noordjes programma’s zijn allemaal op maat aan te passen.
In overleg met en naar wens van de school worden dagen en tijden bepaald.

Pin It on Pinterest

Share This