Noordje op school

PRIMAIR ONDERWIJS
Noordje organiseert verschillende projecten op maat op basisscholen in Amsterdam Noord en zelfs daarbuiten. Naast activiteiten op maat bieden we kant en klare programma’s aan zoals Schrijflab op School en Kunstlab op School. Noordje heeft inmiddels een expertise opgebouwd op het gebied van kunst- en taalonderwijs en verlicht met haar programma’s de werkdruk op scholen.

Noordje ook bij jou op school? Neem contact op met saskia@noordje.nl of barbara@noordje.nl.

Noordjes Schrijflab op School 
Met dit programma biedt Noordje een schooljaar lang programma’s aan voor meerdere groepen van het primair onderwijs onder schooltijd. Het Schrijflab op School is aanvullend en verrijkend op gebied van beeld en taal. Voor de leerlingen betekent dit individuele aandacht en voor de leerkrachten de mogelijkheid om met kleinere groepen te werken.

Noordjes Schrijflab op School op basisschool de Botteloef wordt genoemd als praktijkvoorbeeld in het zojuist verschenen onderzoek door Sardes in opdracht van het LKCA en Stichting Lezen. Zij zijn dit onderzoek gestart om een sterkere verbinding tot stand te brengen tussen leesbevordering en cultuureducatie. Lees hier het hele onderzoek: Rapportage leesbevordering en cultuureducatie def

Noordjes Kunstlab op School
Vanaf september 2022 biedt Noordje een onderschools kunstprogramma aan voor scholen; Noordjes Kunstlab.
Tijdens Kunstlab beeldend maken kinderen kennis met diverse kunstvormen en technieken. Een greep uit het aanbod van het Kunstlab: illustreren, schilderen, fotografie, animatie, graffiti, druktechnieken, collages maken, naaien, sieraden maken, 2- en 3-dimensionale werken maken van klei, papier maché, karton of hout en nog veel meer.

Naast Kunstlab beeldend hebben we ook Kunstlab podium, met o.a. theater, dans en rap.Noordje stelt haar lessen samen rond een thema, maar kan op verzoek van de school ook aansluiten op een thema van de school. Wanneer scholen voorkeuren hebben voor bepaalde kunstvormen – bijvoorbeeld street art of fotografie – dan stemmen wij ons lesprogramma hierop af.

Met Noordje naar het Museum
We gaan met de klas naar één van de beroemde musea in Amsterdam. We bestuderen bijvoorbeeld spannende installaties in het Stedelijk, bewonderen grote kunstenaars in het Rijksmuseum of laten ons inspireren door de bekende meesters in het Van Gogh. Maar we kunnen ook gaan kijken rondom de school! Is daar beeldende kunst in de openbare ruimte en wat is dat eigenlijk? Na het bezoek in het museum of op straat heeft de kunstdocent van Noordje een bijpassende creatieve opdracht.

VOORTGEZET ONDERWIJS
Vanuit het jongerenprogramma Buro Z biedt Noordje ook voor het voortgezet onderwijs verschillende programma’s op maat aan. Dat kunnen korte, maar ook langere lessenreeksen zijn. In dit kader werkt Noordje met professionele gastdocenten op het gebied van fotografie, rap, graffiti, theater, schrijven of beeldende kunst. Daarnaast is een excursie naar een museum of galerie met hieraan gekoppeld een kunstles van één van onze kunstdocenten ook een mogelijkheid.
Neem contact op met saskia@noordje.nl voor meer informatie.

 

Voor meer informatie over Noordje op School:
saskia@noordje.nl
barbara@noordje.nl

Pin It on Pinterest

Share This