aanbod
Noordjes Schrijflab

Bij Noordjes Schrijflab in Kazerne Z bieden we met onze dagelijkse programmering na schooltijd een extra steun voor leerlingen op gebied van taalontwikkeling en hun creativiteit.

Kinderen uit groep 4 tot en met 8 maken onder begeleiding taaloefeningen, waarna ze creatief aan de slag gaan met het schrijven van verhalen, gedichten en raps, of het maken van illustraties. Ook voor leerlingen van het voortgezet onderwijs hebben wij plek om bij ons schoolopdrachten te maken! Om de woensdagmiddag is er de gratis workshop Praatjes & Plaatjes waarbij een speciale gastdocent op gebied van taal of illustratie samen met de kinderen aan een boek werkt. 

Met hulp van vrijwilligers, schrijvers en illustratoren worden kinderen aangemoedigd om zoveel mogelijk vanuit hun eigen fantasie te schrijven. Natuurlijk willen we de verhalen horen van de kinderen en organiseren we presentaties waarbij de kinderen hun verhalen voordragen aan hun ouders en geïnteresseerde toehoorders! 

We zijn open op maandag tot en met donderdag van 14.30-17.00 uur.
Wil je een keer langskomen, dan kun je je aanmelden via meedoen@noordje.nl 

We bieden deze activiteiten gratis aan voor Stadspassers of anders 25 cent per keer, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.