Word up

social media omslag word up.jpg

WORD UP!

Met trots en voldoening kijken we terug op Noordjes internationale conferentie Word Up!, die plaatsvond van 11 tot en met 14 juli 2018. In totaal 16 schrijflabs uit 11 landen kwamen in Amsterdam bijeen om kennis uit te wisselen en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken voor onze programmma's om taal- en leerachterstanden aan te pakken. We hebben veel geleerd en inspiratie en nieuwe ideeën opgedaan om onze missie voort te zetten: meer kinderen en jongeren in Amsterdam kennis laten maken met de kracht en de mogelijkheden van taal, door ze aan te moedigen creatief te zijn en hun verhaal te vertellen. 

Op de laatste middag van de conferentie in de Tuinzaal van de Tolhuistuin kwamen de internationale schrijflabs samen met basisscholen, beleidsmakers, bibliotheken, onderwijsdeskundigen en vrienden van Noordje. Een uiteenzetting van deze bijzondere middag volgt hieronder. 

A big 'thank you!' to all wonderful and inspiring colleagues from 100 Story Building, Sydney Story Factory, Ministry of Stories, 826 National, La Grande Fabbrica delle Parole, Berättarministeriet, Fighting Words, Grimm & Co., Le Labo des histoires, Little Green Pig, Ordskælv, Porto delle Storie, Super Power Agency, W-ORT, Fronte del borgo.

Word Up! We're ready!

social media profiel word up.jpg