vrijwilligerswerk
Ondersteunende Begeleiders

Noordje zoekt Ondersteunende Begeleiders voor 1 dag per week of een flexibele inzet van minimaal 1 x per maand.

Noordje (sinds 2007) organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren op scholen en in de wijk in Amsterdam Noord. Ze is er met name voor de jeugd die niet vanzelfsprekend in aanraking komt met kunst en cultuur, eigen creativiteit. Veel van deze kinderen hebben een taal- en sociale achterstand. Noordje is voor hen inmiddels een derde plek naast school en thuis waar ze de magie van beeld en taal ontdekken in een veilige en prettige omgeving waar ze ook andere kinderen ontmoeten.

Wat zoeken wij?
Wij zoeken 'Begeleiders' die willen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op gebied van beeld en taal. Als begeleider bij Noordje werk je altijd in een team van ca vier vrijwilligers ter ondersteuning van een kunstdocent of schrijver. Op die manier kan Noordje de aandacht bieden die kinderen nodig hebben. Groepen zijn nooit groter dan 15 kinderen. Het team van vrijwilligers bij Noordje is een fijn team en bestaat uit betrokken en inspirerende mensen met verschillende expertise. Van student tot pensionaris. Noordje staat open voor de expertise die vrijwilligers meebrengen en willen inzetten.

Je kunt je aanmelden voor een vast project – iedere week een (vaste) dag – of flexibel ingezet worden – minimaal 1 x per maand. De projecten zijn bij Noordje ‘thuis’ in Noordjes Schrijflab (ma t/m do), of juist onderweg met Noordje naar het Museum (excursies op zaterdagen), op scholen (korte of langdurige projecten onder- en na schooltijd) of tijdens de zomerschool (drie weken lang in de zomervakantie). Voor het nieuwe project Schrijflab in de Banne in de bibliotheek op dinsdagmiddagen en later ook in een buurthuis, zoeken we extra begeleiders.

In deze onwerkelijke Coronatijd is een ding zeker: de kinderen gaan ons dubbel zo hard gaan nodig hebben zodra we weer kunnen.

Interesse?
Dus wil jij betekenis geven aan de ontwikkeling van kinderen, ze inspireren, met ze in gesprek gaan, het zelfvertrouwen aanmoedigen en in geval van Noordjes Schrijflab: hen helpen bij hun huiswerk en schoolopdrachten? Reageer dan op onze vacature. Sollicitaties doen we voorlopig per telefoon en in overleg ook bij Noordje. Uiteraard op gepaste en veilige afstand. Mail Nynke Deinema - educator bij Noordje via nynkedeinema@noordje.nl