vrijwilligerswerk
Begeleider Noordjes Schrijflab

Noordje organiseert kunst- en taalprojecten op school en in de wijk voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar in Amsterdam Noord. In het Schrijflab komen kinderen in de middag om verhalen te schrijven, illustraties te maken en schoolwerk/ taalopdrachten te maken. Noordje wil inspireren met taal en beeld en doet dit met veel persoonlijke aandacht. Het model is geïnspireerd op en partner van 826national.org, met als grondlegger schrijver Dave Eggers.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken schrijvers, journalisten, illustratoren, grafisch vormgevers, beeldend kunstenaars, studenten, die een bijdrage willen leveren aan ons programma om kinderen en jongeren te inspireren. Dit kan op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag van 15:00 tot 17.00 uur. Je bijdrage kan variëren van een middag in de maand tot vier dagen in de week, afhankelijk van je eigen beschikbaarheid. Je hebt een goede beheersing van Nederlandse taal, MBO/HBO opleiding, een goede algemene ontwikkeling en positieve omgangsvormen.

Wat ga je doen?
Het begeleiden van kinderen bij verhalen schrijven, illustraties maken en schoolwerk/taalopdrachten. 

Wat bieden wij?
Een inspirerende werkomgeving in Amsterdam Noord in een voormalige brandweerkazerne. Een leuk klein overzichtelijk team dat hart voor de zaak heeft. Werkplek in ruil voor je expertise en begeleiding. Je kunt bij ons bijdragen aan een positieve schoolloopbaan van kinderen met minder kansen. Je input waarderen wij enorm en zijn daar ook nieuwsgierig naar.

Interesse?
Spreekt dit je aan, reageer dan middels een mail naar Ramona de Wit: ramona@noordje.nl. Voor vragen kun je mailen naar saskia@noordje.nl of bellen naar Noordje: 020-6328236. Voor meer informatie kijk op onze website, op Facebook of Twitter.