Voortgezet onderwijs

Voorstellingen

45 - 60 minuten

Lezing: ‘From Hard Knocks To Heart Knocks’

From Hard Knocks To Heart Knocks- de lezing van Georgios Lazakis

Tijdens deze lezing neemt Georgios de luisteraar mee naar zijn kinder- en tienerjaren waar zijn hart sneller begint te kloppen door muziek. Openhartig deelt hij ervaringen over zijn (groot)ouders, over zijn oude buurt, hij vertelt anekdotes over zijn basisschool en wisselt die af met serieuze verhalen waar o.a. zijn beste vrienden in de jeugdgevangenis belanden… en hij; hij bewandeld een ander pad en vindt betekenis in ‘het woord’ en rapmuziek.
 
Zijn muziekcarrière vliegt voorbij; Georgios neemt de luisteraar mee naar het buurthuis waar hij  begon met muziek opnemen, naar zijn eerste buitenlandse tour in Zuid-Afrika tot aan muziekoptreden in een volle Alpha @ Lowlands. Hij werkt daarna samen met zijn idolen en maakt van zijn hobby zijn werk.
 
Vervolgens komen de extreme gebeurtenissen die de overhand nemen in zijn leven aan bod. In een fase waar het op elk front goed gaat wordt zijn moeder ziek. Een emotioneel verhaal volgt en hij vertelt hoe hij zijn verdriet om weet te vormen naar geluk.  Daaruit ontstaat ‘School Of Heart Knocks’, de informele school die hij opricht en zich focust op waar je hart sneller van gaat kloppen. Het woord ‘school’ is afgeleid van het Griekse ‘σχολή’, dat ‘vrije tijd’ betekent. Onderwijs was namelijk oorspronkelijk iets waarvoor men vrije tijd moest hebben: de meeste mensen, ook kinderen, besteedden al hun tijd aan werk.
 
Georgios heeft zijn talent altijd ingezet om te doen waar hij gelukkig van werd. ‘Doe meer waar je passievol over bent’ en ‘het komt altijd goed’ zijn enkele boodschappen die mee worden gegeven, afgewisseld met wijze levenslessen en thema’s waar iedereen mee te maken krijgt zoals liefde, geluk, verdriet, winst en verlies.
 
Tijdsduur: 20 – 50 minuten + Q&A na afloop
(evt. workshops ‘rap’, ‘spoken word’ of ‘levensverhalen vertellen’ achteraf)

Creatieve zelfexpressie: “From Hard Knocks To Heart Knocks” draait om het delen van je eigen verhaal. Georgios moedigt je aan om je eigen ervaringen te omarmen en je persoonlijkheid te laten schitteren. Deze lezing is een viering van het leven, waarbij je wordt aangemoedigd om jezelf te zijn en je eigen stem te vinden.

Hands-on Ervaring: Verwacht geen passieve voorstelling; “No Story, Just Life” betrekt het publiek op een diepgaand niveau. Door middel van Georgios’ eigen muziek en verhalen krijg je een kijkje in zijn wereld. De voorstelling is een emotionele rollercoaster die je niet snel zult vergeten.

Leerzaam en Leuk Tegelijk: Na de voorstelling is er tijd voor een Q&A-sessie, waarbij leerlingen vragen kunnen stellen en feedback kunnen geven. Deze interactieve sessie biedt een unieke kans om meer te leren over het creatieve proces en om persoonlijk in contact te komen met de artiest.

  • Op locatie in Nederland
  • Wij nemen alles mee
  • CJP Cultuurkaart acceptant
  • De beste en leukste workshopdocenten

Informatie opvragen kosteloos en vrijblijvend

Gerelateerde workshops

Graffiti

Graffiti

Unlock Your Inner Street Artist!

45 - 60 minuten

Podcast

Podcast

Ontdek je stem en vertel je verhaal!

60 minuten

Fotografie

Fotografie

Ontdek je fotografische stijl

45 - 60 minuten

Henna

Henna

Ontdek de kunst van Henna

30 - 45 minuten

Beatbox

Beatbox

Ontdek het ritme en de kracht van beatboxen!

45 - 60 minuten

Collage

Collage

Ontdek de kunst van collages maken

45 - 60 minuten

Sieraden Maken

Sieraden Maken

Ontdek je creativiteit met onze Sieraden Maak Workshop

45 – 60 minuten

Nailart

Nailart

Laat je nagels stralen met creatieve flair

45 - 60 minuten

Lipdub Workshop

Lipdub Workshop

Breng je favoriete nummer tot leven in een bruisende lipdub!

45 - 60 minuten

Pin It on Pinterest

Share This