Thuis

Noordje denkt aan alle kinderen in deze rare tijd. Daarom vinden we het leuk om op deze manier contact met jou te houden. Iedere week plaatsen we hier een aantal opdrachten die je thuis kan doen. Doe je mee?

Opdracht af? Wij zien graag wat je gemaakt hebt, mail naar meedoen@noordje.nl

 

Opdracht #1: woordenstroom...

Noordje zoekt zelfbedachte woorden, of woorden die je mooi vindt en wilt delen met ons. Je mag het schrijven of tekenen. Noordjes team is alvast begonnen, kijk maar naar de foto's hieronder:

Schermafbeelding 2020-03-26 om 11.11.04.png


Opdracht #2: Wat zie je door je raam?

Kijk eens goed om je heen in je huis. Door welk raam ga jij kijken? Kies en raam en pak potloden en papier. Nu kan je beginnen. Kijk eens goed naar het volgende: hangen er gordijnen voor of naast het raam, of hebben jullie rolgordijnen? Staat er iets in de vensterbank, zoals een plant? Kijk ook naar buiten. Zie jij een hele drukke straat of juist alleen de lucht? Vliegt er een vogel voorbij of zie je wolken? Als je alles heb getekend wat je ziet is het nu tijd om alles in te kleuren. 

Bekijk het filmpje hieronder voor als je het een beetje moeilijk vindt:

 

Opdracht #3: Interviewen doe je zo! 

Interview één van je ouders over de tijd dat zij kind waren. Een interview is ook wel een gesprek met iemand hebben waarbij je veel vragen stelt omdat je iets wil weten. Wat vonden je ouders toen zij kind waren leuk om te doen in hun vrije tijd? Speelden zij graag buiten? Wat deden zij voor spelletjes? Met wie speelden zij graag? Wat was er toen anders dan in deze tijd? Wat ben je allemaal te weten gekomen? Probeer dat op te schrijven in een verhaaltje. 

Afbeeldingsresultaat voor interview child


Opdracht #4: Beweging tekenen!

Pak je lego, poppen of zelfs huisdier erbij en leg deze op een vel papier. Probeer nu eens beweging te tekenen zoals hieronder: