thuis opdrachten
Opdrachten

Iedere week plaatsen we hier een nieuwe korte opdracht om te maken!

Opdracht #1: woordenstroom...

Noordje zoekt zelfbedachte woorden, of woorden die je mooi vindt en wilt delen met ons. je mag het schrijven of tekenen. noordjes team is alvast begonnen, kijk maar naar de foto's hieronder:


Schermafbeelding 2020-03-26 om 11.11.04.png


opdracht #2: wat zie je door je raam?

Kijk eens goed om je heen in je huis. door welk raam ga jij kijken? kies en raam en pak potloden en papier. nu kan je beginnen. kijk eens goed naar het volgende: hangen er gordijnen voor of naast het raam, of hebben jullie rolgordijnen? staat er iets in de vensterbank, zoals een plant? kijk ook naar buiten. zie jij een hele drukke straat of juist alleen de lucht? vliegt er een vogel voorbij of zie je wolken? als je alles heb getekend wat je ziet is het nu tijd om alles in te kleuren. 

bekijk het filmpje hieronder voor als je het een beetje moeilijk vindt:

 


opdracht #3: interviewen doe je zo! 

interview één van je ouders over de tijd dat zij kind waren. een interview is ook wel een gesprek met iemand hebben waarbij je veel vragen stelt omdat je iets wil weten. wat vonden je ouders toen zij kind waren leuk om te doen in hun vrije tijd? speelden zij graag buiten? wat deden zij voor spelletjes? met wie speelden zij graag? wat was er toen anders dan in deze tijd? wat ben je allemaal te weten gekomen? probeer dat op te schrijven in een verhaaltje. 

b762a964-0fc8-4560-ac13-87cad247dd66.jpeg

Opdracht #4: een lief berichtje 

Wie vind jij nou de aller liefste persoon in de hele wereld? ontwerp en schrijf een wenskaart voor iemand die je lief vindt. 

Wat wil jij hem of haar heel graag vertellen? schrijf jouw berichtje op de achterkant van de kaart. Schrijf op wat je zo lief aan hem of haar vind en waarom. De voorkant van de kaart kan je versieren met stickers, kleurpotlood en stift. Teken bijvoorbeeld iets liefs voor die persoon. 

IMG_1800.jpg

Opdracht #5: schaduw leren tekenen

Wat heb je nodig om een schaduw tekening te maken? wit papier, potlood of stiften, spulletjes uit je kamer en heel veel fantasie! deze opdracht werkt alleen als er veel zonlicht is of gebruik een bureaulamp.

Leg een wit vel papier op tafel of in de vensterbank, in ieder geval op een plek waar de zon fel schijnt. plaats je favoriete speelgoedfiguren op het randje van het papier zodat de schaduw op het papier wordt weerkaatst. nu kan je de omtrek van het figuur tekenen, kleur daarna alles in! nu ben je een echte schaduwtekenaar geworden. 


opdracht #6: recept voor een toverdrank

Heb jij altijd al eens superkrachten willen hebben? wie weet kan dat nu. vandaag gaan we een recept schrijven voor een toverdrank waarmee je een superkracht naar wens kunt krijgen. een recept bestaat uit verschillende ingrediënten. in noordjes toverdrank zit het volgende: een halve liter yoghurt, een kilo rozenblaadjes, een drupje azijn, vier pauwenveren en de tand van een tijger. noordjes toverdrankje maakt haar onzichtbaar. wat doet jouw toverdrank? 

Day-31_A-Magic-Potion.jpg 

 

opdracht #7: maak een kunstwerk na!

Een kunstwerk na maken, huh? Ja dat kan echt!  Volg onderstaande stapjes en tada! Heel veel mensen zijn jou al voor gegaan. Kijk maar naar de leuke kunstwerken hierboven. 

1. Kies een kunstwerk uit dat jij mooi vindt (via het internet, in je eigen huis of maak bovenstaande na).
2. Zoek spulletjes in huis waarmee je het kunstwerk na kan maken, dat mag echt van alles zijn.
3. Ga nu in dezelfde houding staan als de persoon in het kunstwerk, oefen een beetje, best moeilijk he!

Laat je ouders een foto maken van je 'pose' en deel het met ons via meedoen@noordje.nl 

Ps.wil je nog meer voorbeelden zien, klik hier! 
- Kunst in Quarantaine - 

Schermafbeelding 2020-04-30 om 14.18.32.png

 

opdracht #8: Woordwarrig 

Wie wordt er wijs uit deze WoordWar?

Noordje heeft een boodschap voor jou. Kun jij hem ontcijferen?

Heb je de boodschap in de WoordWar ontcijferd? Mail naar meedoen@noordje.nl


Maak nu je eigen WoordWar!
1. Bedenk een boodschap voor Noordje.
2. Schrijf de woorden op, met extra ruimte tussen de letters en de woorden.
3. Vul nu de extra ruimte in met heel veel W's. Laat wel een stukje leeg tussen de woorden.

Maak een foto of scan en deel je WoordWar met ons!

c4307329-eaa7-48c8-bd3a-99c39df9de22.jpg