Marjolein Moorman bezoekt Noordje

Op donderdag 3 februari bracht wethouder Onderwijs Marjolein Moorman een werkbezoek aan Noordjes Schrijflab op basisschool de Botteloef in Amsterdam Noord. Moorman heeft de strijd tegen kansenongelijkheid in het onderwijs hoog op de agenda gezet, net zoals Noordje dat doet. En door de coronacrisis is die missie harder nodig dan ooit.

Doel van het bezoek was om Moorman kennis te laten maken met Noordjes Schrijflab op School. In dit Schrijflab leren kinderen onder schooltijd op een creatieve manier omgaan met taal onder begeleiding van een vakdocent en extra begeleiders. De kinderen waren tijdens het bezoek druk bezig met een Atlas van Schier Onmogelijke Eilanden. Zo is er een eiland waar ‘never nooit gevechten’ zijn en ‘iedereen koning kan worden’. De wethouder was enthousiast over de kinderen en wat ze maakten, en vond het bezoek inspirerend. ‘Ik had ook wel een Schrijflab op school gewild’, aldus Moorman.

Door de noodzaak om ook in te spelen op de groeiende behoefte naar meer ondersteuning voor kinderen op gebied van taal en het toenemende lerarentekort, ontwikkelde Noordje het Schrijflab op School. De organisatie vindt het belangrijk dat kinderen ook onder schooltijd de magie van kunst en taal ontdekken en zelfvertrouwen krijgen.

De directeur van De Botteloef ziet het Schrijflab op School als belangrijk onderdeel van het cultuurprofiel. Daarom nam de school in 2019 graag deel aan de pilot van dit door Noordje geinitieerde project. ‘De kinderen kijken iedere week weer uit naar het Schrijflab en we merken vooral dat ze plezier in taal krijgen’.

8 feb 2022

Pin It on Pinterest

Share This