Een week uit het leven van Noordje

Een week uit het leven van Noordje

Soms rennen we zo hard bij Noordje, dat we zelf even niet meer bijhouden wat voor moois er allemaal gebeurt. Directeur en oprichter Saskia Noordhuis zette afgelopen week even op een rij:

De kinderen kwamen van maandag tot en met donderdag naar Noordjes Schrijflab bij coördinatoren Jannemiek Wijdeven en Shani-Qwa Adriaan. Tijdens deze dagen sloten ook de jonge lezersgroepen weer aan bij de online boekenclub, gecoördineerd door Gideon Bouwens.
Op dinsdag vond de wekelijkse workshop fotografie plaats op het Kolom Praktijk College Noord, docent Hanane El Ouardani nam de leerlingen mee naar Foam. Op woensdag gaven Mc Reazun en Jorik Breur hun wekelijkse Rap en graffiti workshop aan de leerlingen van het Kolom Praktijk College Noord. Op deze dag gaf Olga Timmer kunstles aan de klassen op de IJpleinschool en ging Hanane verder met de Schoolkrant met leerlingen op de IJdoornschool. Ons wekelijkse Schrijflab in de Oba Banne vond ook plaats onder begeleiding van coördinator Lisette Segers. Op donderdag kwamen de meiden van het Over Y College weer samen met cultuurcoach en buroZ coördinator Eva Lute bij BuroZ, het wekelijkse jongerenproject van Noordje. Tegelijkertijd was cultuurcoach Sarah Oortgijs op basisschool de Botteloef, waar we wekelijks een schrijflab verzorgen en kinderen kennis laten maken met verschillende disciplines. Daarnaast startten er die week ook nog 4 naschoolse cursussen op scholen in samenwerking met Stichting Wijsneus.
Op donderdagavond kwam de jongerengroep van de Kunstacademie van Nanna Lahn bij elkaar.
Op vrijdag hadden de 2 groepen kinderen les bij de wekelijkse Kunstacademie van Nanna. Op zaterdag was Nynke Deinema op pad met de kinderen naar Fabrique des lumières met Noordje naar het Museum en vond het wekelijkse Schrijflab in West voor ongedocumenteerde Braziliaanse kinderen plaats met nieuwe coördinator Francoise Bolechowksi en docent Caroline Kramer.
Bij de meeste van deze bovenstaande projecten zijn vrijwilligers betrokken ter extra ondersteuning van de kinderen.
Dat het ook nog lukte om binnen een dag Mc Reazun en Bruno Filho in te schakelen voor een rap en graffiti workshop op vrijdag en zaterdag voor vluchtelingen die opgevangen worden vlakbij Noordje was ongelofelijk waardevol.

Foto: Hanane El Ouardani – Foam Fotografiemuseum Amsterdam – Kolom Praktijk College Noord

 

7 nov 2022

Pin It on Pinterest

Share This