aanbod
Zomerschool Amsterdam Noord

Wil jij je ook stormachtig ontwikkelen tijdens de zomervakantie? Ga mee op een ontdekkingsreis door de ongrijpbare wereld van het klimaat met de Zomerschool Amsterdam Noord. Je wordt beter in taal, je werkt samen met echte kunstenaars en je gaat mee op leerzame uitstapjes. Het is superleuk én een goede voorbereiding op het nieuwe schooljaar! Het thema van dit jaar is: de staat van het klimaat.

Doe je ook mee? De Zomerschool is voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8.

Laat jezelf meezuigen met de Zomerschool-tornado over spannende ijsvlakten en prachtige woestijnen. Wist je dat de koudste plek op aarde maar liefst 89 graden onder nul is? En koeienwinden het klimaat beïnvloeden? Deze zomer kan je van alles leren over het klimaat! De ene helft van de dag bereiden we je met veel nieuwe woorden en leuke teksten extra goed voor op het nieuwe schooljaar, de andere helft van de dag bouw je prachtige kunstwerken en maak je excursies (niet naar de Noordpool!). We eindigen met een spetterende presentatie in het EYE Filmmuseum! Ouders en genodigden zijn dan van harte welkom om te zien hoe jij officieel een lintje uitgereikt krijgt door de wethouder.

Geef je op via jouw basisschool of via de SKC (020 6750880 of info@skcnet.nl). Of stuur een mailtje naar meedoen@noordje.nl.

Deelname kost niets. Je betaalt enkel 15 euro borg, die je aan het einde van de cursus terug krijgt.

Wanneer:
5 t/m 22 augustus 2019
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10 – 15 uur.

Waar: 
Huis van de Wijk Waterlandplein, Waterlandplein 302
De Kinderboom, Adelaarsweg 113 
Noordje, Zamenhofstraat 14B 
Huis van de Wijk de Banne, Bezaanjachtplein 243
Amsterdam Noord

De Zomerschool Amsterdam Noord is een project van Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC)Noordje en Gemeente Amsterdam i.s.m. basisscholen in Nieuwendam Noord, Midden Noord en De Banne.