Noordje is...
Noordje & Dave Eggers' 826 National

Noordjes Schrijflab in Kazerne Z is geïnspireerd op 826 National in Amerika. Dave Eggers is de initiatiefnemer van deze organisatie. De bekende Amerikaanse schrijver werd in 2008 onderscheiden met de TED Prize en gaf in dit kader zijn presentatie Once Upon a School. “Bij het accepteren van zijn TED Prize 2008, vraagt auteur Dave Eggers de TED gemeenschap om op persoonlijke en creatieve wijze betrokken te raken bij lokale openbare scholen. Met betoverend enthousiasme praat hij over hoe zijn bijles-centrum op 826 Valencia (San Francisco) anderen over de hele wereld inspireerde om hun eigen, op vrijwillige basis gerunde en wild creatieve, schrijflaboratoria te openen.” (www.ted.com/ dave eggers)

Zijn presentatie heeft geïnspireerd en geleid tot een schrijversplek voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar in de wijk in Amsterdam Noord: Noordjes Schrijflab, taalontwikkeling en huiswerkbegeleiding in een creatieve leeromgeving voor kinderen en jongeren. 

In januari 2014 ontving Noordje de Seal of Approval van directeur Gerald Richards van 826 National, het hoofdkantoor van inmiddels 9 ‘Dave Eggers schrijflaboratoria’ in Amerika en maakt ze deel uit van een internationaal netwerk van Europese organisaties, die allemaal geïnspireerd zijn door het verhaal van Dave Eggers.

826 National San Francisco.jpg

826 National - San Francisco

      McSweeney's San Francisco.png

     Mc Sweeney's - San Francisco

ScolarMatch San Francisco.jpg

ScolarMatch - San Francisco

Ministry of Stories - London.jpg

Ministry of Stories - London

Fighting Words - Dublin.jpg

     Fighting Words - Dublin

Story Planet - Toronto.jpg

Story Planet - Toronto