Activiteiten
Noordjes Ontwerpwedstrijd

Noordjes Ontwerpwedstrijd voor creatieve Noorderlingen, jong en oud.

Ben je kunstenaar, ontwerper, illustrator, of loop je gewoon altijd over van creatieve en inventieve ideeën, èn woon je in Amsterdam-Noord? Dan nodigt Noordje, een organisatie voor educatieve kunst- en taalprojecten, je uit om deel te nemen aan haar ontwerpwedstrijd. Noordje is namelijk op zoek naar nieuwe producten voor de Z-Store. Dat is een winkel en kunstproject ineen, met als belangrijkste functie de fantasie van kinderen (groot en klein) te prikkelen en hun creativiteit aan te wakkeren. De beste ontwerpen zullen worden uitgevoerd en verkocht worden in de winkel.

De Z-Store is onderdeel van Noordjes Kazerne Z, een oude brandweerkazerne aan de Zamenhofstraat. Onder jongeren en kinderen in het stadsdeel is Noordje inmiddels een begrip. Daar maken ze in het Schrijflab onder begeleiding van schrijvers, dichters, kunstenaars en studenten verhalen, gedichten en raps. Ze nemen ook deel aan kunstworkshops en bezoeken gezamenlijk musea.

De Z-Store heeft een belangrijke rol in de Kazerne. De winkel en tevens entree van Noordjes Kazerne Z inspireert kinderen en jongeren en stimuleert ze om verhalen te schrijven. Want wie schrijft, die blijft.

De Z-store is dan ook niet zomaar een winkel. Het is een winkel voor Geheim Agenten met superkrachten. Je kunt er allerlei spannende spionage-gadgets kopen. Zoals een om-de-hoek-gluur-bril, een steen waardoor je onzichtbaar wordt, gekke outfits om je te vermommen, een notitieboekje voor geheimschrift, plaksnorretjes, etc. Maar… omdat Geheim Agenten altijd op zoek zijn naar de nieuwste spionage-spullen, hebben wij hulp nodig! Want de Z-store moet gevuld worden met nieuwe geheime producten.

Wat moet je doen?

  1. Bedenk een speciaal product/gadget/voorwerp/kledingstuk/apparaat dat een Geheim Agent kan gebruiken! Gebruik je fantasie en humor.

  2. Ontwerp/teken/schilder/knutsel/etc dit product. Alles mag!

  3. Stuur het op naar Noordje, Zamenhofstraat 14B, 1022 AC Amsterdam of maak er duidelijke foto’s van en mail ze naar meedoen@noordje.nl ovv Productwedstrijd. Vergeet je naam, leeftijd en telefoonnummer niet.

En dan?
Een vakkundige jury zal alle inzendingen beoordelen. De beste ontwerpen en ideeën worden uitgevoerd en exclusief verkocht in de Z-store voor Geheim Agenten in Vogeldorp. De opbrengst van de producten in de Z-store wordt gebruikt ter ondersteuning van de taal- en kunstprojecten voor kinderen bij Noordje.

Voor meer informatie bel je met Noordje 020 6328236 of mail je naar pien@noordje.nl

tags:

,ontwerp,design,wedstrijd,winnen,noordje,amsterdam noord

Waar

Amsterdam Noord

Meer Activiteiten